HOTLAB 2024: Innovatie en Samenwerking in Nucleaire R&D

HOTLAB 2024: Innovatie en Samenwerking in Nucleaire R&D

01 oktober 2024

Van 22 tot 26 september organiseerde NRG PALLAS de HOTLAB 2024-conferentie. Aan deze bijeenkomst namen 145 deelnemers uit 19 landen deel. Het programma omvatte updates over de ontwerp en bouw van nieuwe faciliteiten, post-irradiatie onderzoeken, de werking van hotlabs en interactieve sessies over casestudies op het gebied van technische en veiligheidscultuur.

Hot cells
Op donderdag 26 september vond een technische tour plaats naar de hotcell-laboratoria van NRG PALLAS in Petten, de verrijkingsfaciliteiten van Urenco in Almelo en de waste management-organisatie COVRA in Borsele.

Keynote speaker Caroline Pike (IAEA) gaf een inspirerende presentatie over verschillende aspecten van veiligheidscultuur, en hotcell-operators gaven een live demonstratie van het lassen van een IB-32 capsule met de inscriptie HOTLAB 2024. NRG PALLAS verzorgde technische demonstraties van een geavanceerde wisselmethode voor Hot-Cell syntacs-poorten, wat resulteerde in een lagere dosis voor operators en minder stilstand.

60ste editie
Deze HOTLAB 2024-conferentie is de 60ste editie van de Hot Laboratories and Remote Handling Working Group. De eerste bijeenkomst werd in 1963 gehouden in Cadarache, Frankrijk. Het doel van deze jaarlijkse bijeenkomst is het delen van ervaring, kennis en het starten van samenwerkingen op alle gebieden van nucleair R&D, zowel op het gebied van energie als gezondheid.

Deelnemers zijn technici, operators, ingenieurs, onderzoekers, leveranciers en managers die werken bij of voor nucleaire R&D-faciliteiten - hot cells.

Tot ziens
NRG PALLAS bedankt de deelnemers aan de bijeenkomst voor hun bijdragen en presentaties, en de IAEA voor hun samenwerking bij de organisatie van deze bijeenkomst. NRG PALLAS bedankt de sponsors Lemerpax, Eckert & Ziegler, Wälischmiller en Nuvia. Tot ziens bij de volgende editie.

HOTLAB 2024

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Schermopname 12 9 2024 141519 24X7.Nrgnet.Intra

Bram de Groot
Persvoorlichter