Nieuws

Hoge Flux Reactor start later dan gepland

18 oktober 2024

Hoge Flux Reactor start later dan gepland - 18 oktober 2024

Tijdens regulier onderhoud van de Hoge Flux Reactor (HFR) is een afwijking in een leiding vastgesteld, waardoor de HFR later opstart dan oorspronkelijk gepland was. De huidige onderhoudsstop wordt benut om dit op te lossen. Er zijn geen risico’s voor mens en milieu.

Situatieschets
Een eerder vastgestelde vervorming in een drukleiding blijkt te zijn toegenomen. NRG PALLAS werkt aan een oplossing, zodat de reactor veilig en betrouwbaar kan worden opgestart. De nieuwe datum voor de herstart van de reactor is afhankelijk van de voortgang van de herstelwerkzaamheden.

Communicatie en rapportage
De continue beschikbaarheid van medische isotopen is van groot belang voor ziekenhuizen en patiënten. Volgens planning zou de HFR van 10 oktober tot 10 november in bedrijf zijn. Om de impact op ziekenhuizen en patiënten te beperken vindt overleg en afstemming plaats met NuclearMedicine Europe (NMEU), de organisatie die producenten en afnemers van medische isotopen samenbrengt, om de productie van medische isotopen zo goed mogelijk te continueren. Daarnaast rapporteert NRG PALLAS regelmatig over de status en voortgang aan de bevoegde autoriteiten.

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Schermopname 12 9 2024 141519 24X7.Nrgnet.Intra

Bram de Groot
Persvoorlichter