Nieuws

De Energy & Health Campus en Rabobank werken samen aan groei in de regio

02 september 2024

De Energy & Health Campus en Rabobank werken samen aan groei in de regio - 2 september 2024

De Energy & Health Campus (EHC) en de coöperatieve Rabobank gaan een partnerschap aan om de economische en sociale ontwikkeling in de regio verder te stimuleren. Op 16 juli 2024 tekenden beide partijen een samenwerkingsconvenant. “Samenwerken aan een agenda voor economische activiteiten in de energie- en (nucleaire) gezondheidssector, gebiedsontwikkeling en het binden van jongeren aan de regio maakt de regio sociaal en economisch aantrekkelijker”, aldus de EHC en de Rabobank.

De samenwerking tussen Energy & Health Campus als thuisbasis van NRG PALLAS, TNO, de Europese Commissie en Curium, en de coöperatieve Rabobank is een voorbeeld van een invulling van de resultaten uit het onderzoeksrapport Noord- Holland Noord als ‘tuin van innovatie’. De EHC is volgens het rapport het expertisecentrum in de regio dat kan zorgen voor ontwikkelingen in duurzame energie en nucleaire gezondheidszorg en daarmee de groei van brede welvaart in de regio.

“Als themadirecteur Duurzaam Ondernemen bij Rabobank ben ik verheugd dat we met deze samenwerking concreet invulling kunnen geven aan de bevindingen uit het rapport ‘Noord-Holland Noord als tuin van innovatie’. Onze samenwerking stelt ons in staat om bedrijven op de campus te ondersteunen bij hun verduurzamingsproces”, legt Ronald Bleeker, directeur coöperatieve Rabobank, uit. “Daarnaast dragen we bij aan de verdere ontwikkeling van de campus, waar bedrijven elkaar kunnen versterken. De groei van de campus biedt ook werkgelegenheidskansen voor jongeren, wat onze regio aantrekkelijker maakt voor hen om hier te wonen en te werken”, besluit Bleeker.

Hermen van der Lugt, CRO NRG PALLAS en voorzitter EHC: "We zijn erg blij dat de Rabobank bij wil dragen aan de ontwikkelingen op en rond de Energy & Health Campus. Door de bijdrage van de Rabobank kunnen we ons extra inzetten voor de verbinding met het regionale bedrijfsleven, met de regionale arbeidsmarkt en met de onderwijsinstellingen. We gebruiken het ook als een extra impuls voor de ontwikkeling van het Experience Centre in Petten.”

De samenwerking met de Rabobank geeft de mogelijkheid om de ontwikkeling van een Experience Centre te versnellen. JRC, NRG PALLAS, TNO en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werken aan het NEW Discovery Centre waar ontwikkelingen op thema’s als nucleaire gezondheid, duurzame energie en waterbeheer toegankelijk worden gemaakt. Van der Lugt: “We kunnen de samenwerking met het onderwijs versterken met het NEW Discovery Centre. Scholieren uit de hele regio kunnen tijdens een bezoek kennismaken met technologie, wetenschap en innovatie”

Op de foto van links naar rechts:
Hermen van der Lugt, Energy & Health Campus
Hesther Bouma, Energy & Health Campus
Ronald Bleeker, Rabobank
Mariëlle de Munnik, Rabobank

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Cora Blankendaal 1

Cora Blankendaal
Persvoorlichter