Nieuws

Bertholt Leeftink draagt werkzaamheden als CEO over aan Peter Luijten

12 september 2024

Met de recente Europese goedkeuring van de staatssteunprocedure is de weg vrij voor de fusie van NRG en PALLAS op 1 november. Begin 2025 zal NRG PALLAS worden omgezet in een staatsdeelneming, met het ministerie van VWS als aandeelhouder. Deze stappen vormen het sluitstuk van de integratie van NRG PALLAS, die vanaf maart 2020 onder leiding van Bertholt Leeftink heeft plaatsgevonden.

Deze nieuwe fase vormt voor Bertholt Leeftink een natuurlijk moment om het stokje als CEO over te dragen. Vanaf begin november zal Peter Luijten als interim CEO leiding geven aan NRG PALLAS. Bertholt Leeftink zal tot 1 januari 2025 zorgdragen voor een goede overdracht en een aantal lopende dossiers afronden. Per 1 mei 2025 zal een nieuwe CEO starten.

De voorzitter van de Raad van Toezicht van NRG PALLAS, Remco van Lunteren: “We zijn Bertholt Leeftink veel dank verschuldigd voor alles wat hij de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. Samen met zijn team heeft hij de organisatie in een onzekere periode weer vaste grond onder de voeten gegeven.”

Bertholt Leeftink: “Ik ben trots op wat we sinds begin 2020 hebben bereikt: een sterke groei van de productiecapaciteit, de realisatie van het FIELD-LAB, een PALLAS programma-organisatie die staat als een huis, en de integratie van NRG en PALLAS met de fusie als sluitstuk. NRG PALLAS is hiermee klaar voor de toekomst. De fusie is voor mij een natuurlijk moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe CEO. Het was (en is) een eer en genoegen om voor onze klanten en stakeholders, en met de medewerkers van NRG PALLAS, de collega-directieleden, de Raad van Toezicht, de ministeries van VWS en EZK te werken aan onze belangrijke missie. Tot 1 januari zal ik mij hiervoor blijven inzetten en Peter Luijten ondersteunen ten behoeve van een effectieve overdracht.”

Komst Peter Luijten als interim CEO

Remco van Lunteren: “We zijn blij Peter Luijten bereid te hebben gevonden om de komende maanden de leiding van NRG PALLAS op zich te nemen. Zijn ervaring op het vlak van zorg en innovatie binnen het medisch domein gaat ons zeker helpen bij het uitzetten van de strategische koers voor de toekomst.”

Peter Luijten: “Ik vind het een eer als interim CEO voor klanten en partners en met de medewerkers van NRG PALLAS te kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van innovatieve producten en diensten. Vanuit mijn eerdere werkzaamheden heb ik kunnen waarnemen hoe zowel voor de diagnostiek als voor de behandeling van vele patiënten het belang hiervan ongekend is en steeds belangrijker wordt. Ik kijk uit naar deze nieuwe samenwerking!”

 

Links: Bertholt Leeftink, Rechts: Peter Luijten

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Schermopname 12 9 2024 141519 24X7.Nrgnet.Intra

Bram de Groot
Persvoorlichter